Reîntoarcerea primăverii… şi plecarea lui Gatsby 

„Will you still love me, when I’m no longer young and beautiful? ”- Lana Del Rey 

O iubire demult trecută, demult ascunsă sub cearșafurile albe ale unei noi relații. O iubire care a mistuit permanent tranșeele Primului Război Mondial și care a căutat necontenit drumul înapoi spre iubirea cea dintâi.

Petreceri somptuoase unde vulgaritatea este primordială în lansarea către succes semnalizează necontenit prezența unei vechi iubiri, a unei promisiuni încălcate, dar dată uitării, care vrea doar să se reîntoarcă acasă.

Scânteia se reaprinde printre cearșafurile pătate de primele flori ale primăverii. Și se consumă neîncetat anii pierduți printre cadavrele de război, printre brațe haine și sărutări străine. Și timpul dispare… încet… încet… încet…

Frica. De nou. De vechi. De sine. O lacrimă ce imploră iertarea, un suspin care reînchide sufletul mâhnit între zidurile reci ale castelului. Și feeria încetează.

Un singur personaj îi mai rămâne. Un ultim act teatral. Speranța. Speranța unui telefon care să anunțe o nouă eră, reînviată din ruinele celei dintâi.
Am revăzut de curând filmul The Great Gatsby, varianta postmodernă în care joacă Leonardo DiCaprio. Un film tare drag mie… un film care urmărește atent firul narativ al romanului cu același nume… un film care se sfârșește dramatic, lăsând privitorul într-o tristețe profundă, incapabil să deslușească finalul corect al capodoperei cinematografice.

 

Sursa foto:  https://www.emaze.com/@AZLCZOOI/effetti-dell’alcool-sulla-societ%C3%A0-del-XIX-secolo

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s