Prinsă în labirintul lui Pan… sau cum adulții pierd puterea imaginației

„You’re getting older, and you’ll see that life isn’t like your fairy tales. The world is a cruel place. And you’ll learn that, even if it hurts.”

Se spune că imaginația este forța creatoare care ne ajută să depășim greutățile cotidianului prin portițele de evadare pe care ni le oferă. Mai știți? Cum în copilărie un simplu copac devenea ascunzătoarea perfectă din calea pericolului, cum o simplă potecă pietruită ducea la comoara vânată de pirați, cum un simplu creion devenea cheia către lumea fantasticului? Și cum părinții nu înțelegeau că nu poți veni la masă acum când întregul regat are nevoie de tine? Și cum, odată cu vârsta, te transformi într-un călău care închide imaginația ludică într-o grotă a gândurilor?

Război, sânge și suflete care pier într-o luptă care nu este a lor. O luptă pornită din setea de regăsire a unor adulți care-și neagă copilăria pierdută. „Labirintul lui Pan” nu este doar un film de familie, ci este o pledoarie adusă imaginației. O evocare a inocenței ludicului care este preschimbată în ignoranță crudă. O poveste care te încarcă cu dorința de cunoaștere a unui copil, dar și cu frica care te cuprinde în fața necunoscutului.

Nu. Nu realizăm acest lucru. Ștergem cu buretele visurile pe care ni le proiectăm în copilărie. Dăm uitării idealurile pe care le doream în copilărie. Și blamăm ideile prostești din acea perioadă. Și nu, nu realizăm acest lucru până când ne este readus în atenție. Până când nu privim cum un copil înflorește în tărâmul imaginației. Și ne reamintim cât de important este să visezi cu ochii deschiși, cât de relaxant este să dai uitării grijile zilnice și să te refugiezi în sanctuarul imaginației tale.

„Labirintul lui Pan”. O călătorie către copilăria demult apusă. Un film care aduce în atenție importanța imaginației, a creativității și care arată cum mintea unui copil poate face din imposibil, posibil. Un film care încurajează hrana sufletească.

Sursa foto: https://applesin.deviantart.com/art/El-Laberinto-del-Fauno-Ofelia-58184472

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s